Skip to content
Home » Classical Downloads » Hi-Res Downloads » 24bit/176kHz » Niccolò Jommelli: Requiem & Miserere (24/176 FLAC)

Niccolò Jommelli: Requiem & Miserere (24/176 FLAC)

Niccolò Jommelli: Requiem & Miserere (24/176 FLAC)
Niccolò Jommelli: Requiem & Miserere (24/176 FLAC)

Composer: Niccolò Jommelli
Performer: Gaia Petrone, Daniel Johannsen, Valerio Contaldo, Miriam Feuersinger, Sebastian Myrus, Wolf Matthias Friedrich, Helen Charlston, Gudrun Sidonie Otto, Valerio Contaldo
Orchestra: Il Gardellino
Conductor: Peter Van Heyghen
Format: FLAC (tracks)
Label: Passacaille
Release: 2020
Size: 1.82 GB
Recovery: +3%
Scan: yes

Missa pro Defunctis in E flat major, HocJ A1.3
01. I. Introitus, “Requiem æternam”
02. II. Kyrie, 1. Kyrie eleison
03. II. Kyrie, 2. Christe eleison
04. II. Kyrie, 3. Kyrie eleison
05. III. Sequentia, 1. Dies irae
06. III. Sequentia, 2. Salva me, fons pietatis
07. III. Sequentia, 3. Oro supplex et acclinis
08. III. Sequentia, 4. Pie Jesu Domine
09. IV. Offertorium, 1. Domine, Jesu Christe, (a) Domine Jesu Christe, Rex gloriae
10. IV. Offertorium, 1. Domine, Jesu Christe, (b) Libera eas de ore leonis
11. IV. Offertorium, 1. Domine, Jesu Christe, (c) Quam olim Abrahae promisisti
12. IV. Offertorium, 1. Hostias, (a) Hostias et praeces tibi, Domine
13 .IV. Offertorium, 1. Hostias, (b) Quam olim Abrahae promisisti
14. V. Sanctus, 1. Sanctus, Dominus Deus
15. V. Sanctus, 2. Hosanna
16. VI. Benedictus, 1. Benedictus qui venit in nomine Domini
17. VI. Benedictus, 2. Hosanna in excelsis
18. VII. Agnus Dei, 1. Agnus Dei, qui tollis peccata mundi
19. VII. Agnus Dei, 2. Dona eis requiem
20. VIII. Communio, 1. Lux aeterna luceat eis Domine
21. VIII. Communio, 2. Requiem aeternam
22. VIII. Communio, 3. Cum sanctis tuis in aeternum

Libera me in C Minor, HocJ E.2
23. I. Libera me
24. II. Quando cœli movendi sunt et terra
25. III. Dum veneris iudicare
26. IV. Tremens factus sum ego
27. V. Quando cœli movendi sunt et terra
28. VI. Dies illa, dies irae
29. VII. Dum veneris iudicare

Miserere in G Minor, HocJ C1.23
30. I. Miserere, 1. Miserere mei Deus
31. I. Miserere, 2. Et secundum multitudinem
32. II. Amplius lava me ab iniquitate mea
33. III. Quoniam iniquitatem meam
34. IV. Tibi soli peccavi
35. V. Ecce enim in iniquitatibus conceptus sum
36. VI. Ecce enim veritatem
37. VII. Asparges me hysopo et mundabor
38. VIII. Auditui meo dabis gaudium
39. IX. Averte faciem tuam
40. X. Cor mundum crea in me Deus
41. XI. Ne proicias me a facie tua
42. XII. Redde mihi laetitiam
43. XIII. Docebo iniquos vias tuas
44. XIV. Libera me de sanguinibus, Deus
45. XV. Domine labia mea aperies
46. XVI. Quoniam si voluisses
47. XVII. Sacrificium Deo
48. XVIII. Benigne fac Domine
49. XIX. Tunc acceptabis, 1. Tunc acceptabis sacrificium
50. XIX. Tunc acceptabis, 2. Tunc imponent

Niccolo Jommelli (1714-1774) was one of the most sought-after opera composers of his time when he was appointed Court Kapellmeister in Stuttgart in 1753. Three years later he composed a requiem in memory of the late Duchess of Wurttemberg, the mother of the patron Duke Karl Eugen. The work was to become the most famous composition written by him post mortem, as is evidenced by the almost one hundred handwritten and printed copies that have been preserved in some seventy libraries throughout Europe, including some in the USA. For their recording Peter Van Heyghen and Il Gardellino have chosen a line-up that comes closest to the premiere version.

Leave a Reply